Als Medisch Pedicure heb ik volgende specialisaties

Medisch Pedicure Sport

Waarom zou een sporter naar een pedicure gaan?
Door het sporten kunnen er klachten ontstaan of klachten kunnen verergeren. Ingroeiende nagels, eeltvorming, blaren, schimmelinfecties enzovoort. Overtollig eelt kunnen we verwijderen zodat er tijdens het wandelen of hardlopen geen bloedblaar onder ontstaat. Ook kunnen we de druk van pijnlijke nagels wegnemen en zorgen dat u pijnvrij kunt doorgaan met uw sport. We adviseren u over sokken en schoenen en kunnen eventueel preventief een tape aanleggen om blessureleed te voorkomen. Neem een bij afspraak uw sportschoenen mee zodat we kunnen checken of wellicht de schoen ergens knelt. Indien nodig verwijzen we u door naar een sport podoloog, sport podotherapeut of sport fysiotherapeut.

Medisch Pedicure

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in het behandelen van diabetische voeten, reumatische voeten en de zogenaamde overige risicovoeten. Naast diabetes en reuma zijn nog andere lichamelijke aandoeningen die ook bij een pedicurebehandeling om extra zorg en aandacht vragen. Zo is het belangrijk om voor een behandeling te melden of u wellicht een kunstgewricht heeft of bijvoorbeeld bloed verdunnende medicijnen gebruikt. Als medisch pedicure hebben we de kennis om bij dit soort aandoeningen de juiste zorg en aandacht te geven.Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.